V úterý si třída 9.A vyzkoušela, co obsahuje práce kontrolora kvality potravin. Měli za úkol přinést různé druhy jogurtů, sýrů a masných výrobků, aby zjistili, ve kterých výrobcích je obsažen škrob, a do jaké míry. Obsah škrobu zjišťovali reakcí s činidlem, Lugolovým roztokem, který se při reakci se škrobem barví do fialova až do modra. Žáci na to šli opravdu profesionálně, připravili si vždy dané vzorky potravin, poté pozorovali jejich reakci s činidlem, a nakonec vše řádně zapsali a vyhodnotili výsledky.
Všichni byli moc šikovní.
Níže pár záznamů z jejich bádání.
(učitelka chemie, E. Hanušová)
Copyright © 2016 - 2024 | Základní škola Jirkov &   Vitalex Computers s.r.o. - Tvorba školních webů | Prohlášení o přísupnosti | Cookies